RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Якщо ми забудемо про День Перемоги - фашизм в Україні підніме голову - Рабинович

Народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович заявив, що, якщо Україна забуде про День Перемоги, фашизм підніме голову.

Про це він сказав в ефірі програми "Велике інтерв'ю" на телеканалі "112 Україна".

За словами Рабиновича, більшість українців відзначають 9 травня, хто б і як би не намагався зменшити його значимість.

"Для людей, які пройшли війну, які втратили близьких, які бачили війну, День Перемоги - це свято ... зі сльозами на очах. Безумовно, 9 травня - це свято і для тих, хто чув про війну від своїх батьків або читали про неї в книгах. Адже саме в цей день фашизм, що загрожував всьому світу, радянські солдати остаточно загнали в труну. І мільйони людей віддали свої життя, полягли в землю, мільйони втратили свої сім'ї, війна зламала їм життя, і все заради того, щоб перемогти фашизм!" - нагадав політик.

Рабинович додав, що земля України полита кров'ю мільйонів людей, які визволяли країну, а українці посідають друге місце за кількістю Героїв Радянського союзу. Для всіх нащадків переможців 9 травня - це величезне свято.

"Коли проходить черговий виток історії, і коли йдуть очевидці тієї страшної війни, з'являються люди, які кажуть: "Це було не так!..". Наприклад, сьогодні повилазили всякі зі схронів, які вбивали десятки тисяч воїнів Радянської армії, брешуть про те, хто дійсно звільняв Україну. Тому для нас свято Перемоги - це день пам'яті тих, хто дійсно звільняв Україну, звільняв світ від фашизму, від тих недобитків, яких нам сьогодні подають як переможців", - підкреслив політик.

Він додав, що якщо забути про 9 травня - фашизм підніме голову.

"Звичайно, я можу зрозуміти нащадків тих, хто програв - їм дуже не подобається 9 травня. Але тоді скажіть чесно: "Ми - нащадки фашизму і хочемо фашизм ... ". З вами і суспільство буде розмовляти відповідним чином! А коли вони вбираються в переможців - це неприпустимо... Якщо ми забудемо про День Перемоги, то фашизм підніме голову", - підсумував Рабинович.