RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Не розуміємо, куди рухаємося: головні успіхи і провали Зеленського за рік

Результати першого року президентства Володимира Зеленського багато в чому неоднозначні

Про це "Апострофу" сказав політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

"З одного боку, немає значних провалів, того, чим лякали виборців напередодні голосування. Але й немає яскравих перемог, які можна було б чітко зафіксувати. Перший рік був роком навчання і розуміння ситуації. Другий рік буде набагато важливіший, бо будуть зменшуватися кредит довіри й рейтинг. Це призведе до зменшення політичних ресурсів і того, що можна зробити", - зазначив експерт.

На його думку, Зеленському варто чітко сформулювати порядок денний на наступні два роки.

"Суспільству не вистачало і не вистачає чіткого розуміння, куди ми рухаємося, і які пріоритети мають бути. У нас активізувався переговорний процес, відбувся обмін утримуваними особами, повернулися моряки. Ми мінімізували ризики на міжнародній арені через "Українагейт", посилили співпрацю з Туреччиною, налагодили діалог з Угорщиною та Польщею. Але не змогли просунути промоцію українського бізнесу за кордоном, не змогли просунути питання національної безпеки", - звернув увагу Петренко.

Позитивними моментами за рік президентства, на думку експерта, є те, що "сформували вертикаль влади, є сильні ресурси, знялі депутатську недоторканність, прийняли земельну реформу".

"Але не всі структурні реформи вдалося реалізувати. Наприклад, ще не проголосували за гральний бізнес. Проблемним моментом є кадрові питання. Але будемо дивитися, як президент вчиться на помилках", - зазначив Петренко.

Детальніше читайте в матеріалі: Від "розбійника" до "бандита": про що свідчать меседжі Зеленського на прес-конференції.