RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Путін може влаштувати "заварушку": озвучено тривожний прогноз для України

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський упевнений, що величезна просадка рейтингу, масштабне падіння економіки в Росії малоймовірно, що може спричинити за собою той факт, що президент Росії Володимир Путін влаштує якусь "заварушку", наприклад, для надання води в Крим, тому вестися на провокації не варто.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"У ситуації економічної катастрофи, коли ще не вилізли з епідеміологічної, в логіці самого Путіна влаштувати таку заварушку означатиме відвернути увагу від усіх проблем. Але він до кінця не розуміє, що реакція Заходу на цей раз буде іншою", - говорить він.

При цьому, на його думку, якщо постане питання - збройний конфлікт або вода в Крим, Україні не потрібно вибирати, щоб уникнути нападу.

"Ні в якому разі не можна капітулювати! Ні в якому разі! Швидше за все Москва не полізе - а якщо полізе, то це буде означати кінець режиму. Більшість російської еліти вважає, що краще налякати українців. Є Андрій Єрмак і Ігор Коломойський - по-моєму, Зеленський найбільше до них прислухаєся. Це 100-відсоткові агенти Москви. Більшість в московській верхівці вважає, що краще домогтися капітуляції Києва, залякуючи українців, демонструючи псевдотурботу про українців на окупованій території. І важливо не піддаватися на цей блеф", - уточнює політолог .

За словами Піонтковського, останнім часом його насторожують заяви українського керівництва з приводу води в Крим.

"Вони починають: "Крим окупований, окупаційна адміністрація відповідає за все, що там відбувається, тому давати воду окупантам - це значить підтримувати російську армію там". Тобто звучать правильні заяви. А потім вкидається така теза: "але з іншого боку, ми ж повинні подумати, що там же наші - українці". Це підленьке лицемірство. А та дика кампанія, яка ведеться зараз в Москві про звільнення, подолання - на 90% є блефом. Тому що вся верхівка розуміє, що на цей раз реакція Заходу зруйнує режим. лише один Путін наполягає на операції. Тому, швидше за все, її і не буде", - резюмує публіцист.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Путін полізе далі в Україну, ціна буде дуже висока - Андрій Піонтковський.