RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

31-річна Аліна Свідерська зайняла в Раді місце Вакарчука: що про неї відомо

Центральна виборча комісія на своємі засіданні 8 липня визнала обраним народним депутатом України Аліну Свідерську. Вона займе в парламенті місце Святослава Вакарчука, який 26 червня офіційно втратив свій повноваження нардепа Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Так, 8 липня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого комісія визнала Аліну Свідерську обраним народним депутатом на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

На сайті ЦВК зазначено, що Свідерська народилася 25 лютого 1989 року, має вищу освіту. Є директором норвезької компанії ТОВ "Айсе Хидрі Юкрейн" і проживає в Києві. Вона була включена до виборчого списку партії "Голос" під № 19.

Свідерська - дружина колишнього міністра оборони в Кабміні Гончарука - Андрія Загороднюка.

Також відомо, що Аліна Свідерська була стипендіатом освітньої програми "Всесвітні студії" Фонду Віктора Пінчука. Очолювала спільноту випускників Кембриджу в Україні та займалася проектами зеленої енергетики.

Як повідомляв "Апостроф", лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук 11 червня оголосив про відхід з парламенту.

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада провалила голосування за припинення повноважень народного депутата від фракції "Голос" Святослава Вакарчука.