RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Суд відкрив провадження про заборону діяльності "Партії Шарія"

Сьогодні, 30 липня, Окружний адміністративний суд міста Києва (ОАСК) відкрив провадження щодо заборони діяльності політичної партії "Партія Шарія".

Про це повідомляється на сайті ОАСК.

ОАСК здійснюватиме розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Нагадаємо, позивач (представники українських патріотичних організацій), просить суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції України щодо не прийняття рішення з приводу невідповідності діяльності "Партії Шарія" вимогам закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Водночас, позивач просить ОАСК зобов’язати Мін’юст звернутись з позовом до суду про заборону діяльності "Партії Шарія" на території України та скасувати відповідну державну реєстрацію.

Як писав "Апостроф", ряд провідних європейських ЗМІ опублікували доповідь міжнародної групи "Репортери без кордонів". У нього увійшов аналіз хронології тиску на свободу слова в Україні, а також огляд впливу олігархів на українські медіаресурси.