RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В ООН пояснили, хто має забезпечувати Крим водою

У МЗС України вказали на чергове перекручування російськими пропагандистами позиції Управління верховного комісара ООН з прав людини з забезпечення водою окупованого Росією Криму.

Про це в Facebook написала перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джеппар.

У публікації сказано, що 7 вересня вранці "Ведомості.ru" подали чергову "сенсацію": "Відповідальність за постачання жителів Криму питною водою лежить і на Росії, і на Україні, - заявила офіційний представник Управління Верховного комісара ООН з прав людини Елізабет Тросселл" .

Незважаючи на поінформованість про позицію УВКПЛ з питання окупованого Криму, в МЗС все ж вирішили перевірити цю інформацію.

"В Управлінні Верховного комісара повідомили, що до них дійсно зверталася агентство "РИА-Новости" (на публікацію якої посилаються "Ведомости") з питання поставок води в Крим, на що медіа отримали буквально таку відповідь: Російська Федерація як окупаційна влада несе головну відповідальність за забезпечення доступу до води осіб, які перебувають під захистом (protected persons)", - пише Джеппар.

У УВКПЛ пояснили, що слова їх представника в "Відомостях" були наведені не повністю.

"При цьому, як випливає з тієї ж публікації "РИА-Новости", самі представники окупанта залишилися розчарованими відповідями УВКПЛ на свої постійні смикання, назвавши ці відповіді, з властивою РФ повагою до міжнародних структур, "відповідями першокласника" і "туманною відповіддю ні про що", - сказано в публікації.

Однак, в "Відомостях" про це промовчали.

"Отже, в дитячій грі в "зіпсований телефон", тільки тут телефон не трохи зіпсований, а запрограмований на фейк з самого початку, і до останнього гравця, тобто, в нашому випадку, споживача інформації, доходить цілком спотворена новина", - резюмувала Джеппаров.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Росією Криму з 7 вересня воду подаватимуть погодинно. Це викликано засухою і обмілінням водосховищ на території півострова.