RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Слуги" не змогли зшити країну": Рабинович назвав причину провалу пропрезидентської партії

Місцеві вибори в Україні довели, що не можна обманювати своїх виборців - пропрезидентська партія не впоралася з поставленим перед собою завданням.

Про це заявив народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович на брифінгу 28 жовтня.

"Партія "Слуга народу", яка спочатку претендувала на зшивання країни, з цим завданням не впоралася. З перших днів роботи у Верховній Раді пропрезидентська сила почала працювати на електорат Порошенка, і в результаті навіть у Львові виявилася поза рамками міської ради. І це зрозуміло: не можна грати на чужому полі і перемагати, як і не можна обманювати своїх виборців і перемагати! Таким чином, "зелені" втратили південний схід, тому що немає миру і всього іншого, а захід - не набули, бо не розуміють психологію людей, що живуть у цих регіонах..." - зазначив він.

За словами Рабиновича, "слуги народу" за інерцією "доїхали" до свого результату - просто тому, що не всі люди ще готові визнати помилковим свій торішній вибір.

"Всі ми, в тому числі і я, чекали, що "зелені" зшиють країну, що вони встановлять мир, встановлять народовладдя, виведуть країну з економічної прірви, дадуть зарплати по 4 тисячі доларів і так далі. Але звелося все виключно до працевлаштування кумів. І виборці це оцінили належним чином!.." - заявив політик.

Рабинович підкреслив, що з тих пір, як пройшли місцеві вибори, він не чув заяв президента Володимира Зеленського.

Повертаючись до питання, що, хто і як може зшити країну, політик констатував, що жодна партія не зшиє країну - її об'єднає ситуація.

"В умовах, коли в перший день після виборів газ для населення подорожчав на 45%, електроенергія - на 86%, а вода - на 47%, країну зшити складно. Якщо не думаєш головою і вже платити нічим, то інше місце допоможе! Зшити країну вдасться тоді, коли ми повернемося до тих, хто зможе знизити тарифи, а не тільки підвищувати!" - сказав він.

При цьому, продовжив політик, в умовах глибокої економічної кризи, всупереч громадській думці, уряд України знову зняв обмеження на мегазарплати чиновникам і іноземним прилипалам.

"Зшиє країну і "боротьба" влади з пандемією, профільний фонд якої витрачено на що завгодно, крім боротьби з епідемією! Так 61% цього фонду витрачено на ремонт доріг у Львівській області, 20% - на реставрацію корпусу Львівського університету, 7% - на курси підвищення кваліфікації пілотів, 6% - на інші реставраційні роботи. Люди, які стоять у черзі, яким не вистачає кисню в лікарнях, знайте: ваші гроші спрямовані Шмигалем не на порятунок ваших життів, а на ремонт доріг у Львові! Всю країну протиставили Львову! Ми повинні вмирати, а там будуть на "ковідні" гроші будувати дороги! І це повинно зшити країну! Відкрийте, нарешті, очі!" - закликав народний депутат.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" звернувся до українців і закликав зрозуміти, що, наймаючи на роботу людей, які ненавидять країну, всі будуть жити в злиднях і бідності.

"Слава богу, що багато хто почав це розуміти, і це видно за результатами місцевих виборів. Але нам потрібно одужувати швидше, поки вони тупо не сперли все. Подивіться, коли чиновник з Офісу президента йде у відставку, він відразу ж їде до себе в маєток в Англію, Францію, Італію... Так бути не повинно! Перемога буде за нами!" - резюмував Вадим Рабинович.