RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Якою буде зовнішня політика США після поразки Трампа: думка експертів

Вибори в США завершилися і зараз йде підрахунок голосів. Вже практично точно перемогу святкуватиме Джо Байден, який впевнено випереджає Дональда Трампа. Тим часом експерти вже почали міркувати, що буде після відходу Трампа у зовнішній політиці США.

Як заявив "Апострофу" професор політології та директор Школи громадянства і публічної політики ім. Д. Максвелла при Сіракузького університету Грант Ріхер, президент Байден буде проводити зовнішню політику, більш схожу на політику Барака Обами.

"Буде менше агресивних заяв і брязкання зброєю, але більш акцентів на прийняття рішень за участю декількох сторін. Думаю, Байдена буде простіше передбачити, чим Трампа", - сказав він.

У свою чергу доцент Американського університету Вашингтона, експертом в питаннях президентських повноважень у сфері національної безпеки Кріс Едельсон впевнений, що Байден, на відміну від Трампа, буде більш жорстко ставитися до авторитарних правителів, в тому числі і до президента РФ Володимира Путіна.

"Думаю, Байден матиме більш послідовне ставлення до авторитарних правителів, як і до ворогів американських інтересів", - зазначив він.

Експерт з міжнародної політики Міжнародного центру перспективних дослідження Мія Віллард сказала "Апострофу", що після перемоги Байдена Штати будуть прагнути повернути своє лідерство на міжнародній арені, а також повернутися в Паризьку хартію і інші ініціативи по боротьбі зі змінами клімату.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": На лезі бритви: як будуть жити США після президентських виборів