RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Відкриту офіційну нараду в НБУ Ситник назвав "створенням злочинного угруповання" - Бахматюк

Бізнесмен Олег Бахматюк розповів про те, як директор НАБУ Артем Ситник назвав відкриту офіційну нараду в НБУ "створенням злочинного угруповання", щоб сфальсифікувати справу проти нього.

Про це він заявив в інтерв'ю Дмитру Гордону, повідомляють "Подробности".

За його словами, щоб отримати можливість його переслідувати, директору НАБУ було необхідно ввести в справу чиновника, адже юрисдикція НАБУ - справи проти посадових осіб, а не представників бізнесу. Саме тому Ситнику довелося вписати в справу відкриту офіційну нараду в НБУ як "створення злочинного угруповання".

"Я не підпадаю під категорію "чиновник", я не державний службовець. Державним службовцем у моїй справі є Олександр Писарук. Мій "спільник" - це виконуючий обов'язки глави Національного банку, коли Гонтарева була у відпустці, який зібрав нараду у себе в кабінеті, запросив акціонера, запросив главу наглядової ради, голову правління, всіх директорів департаменту. І він зібрав нараду - це була "змова" якраз на 1,2 мільярда гривень. Це людина, яка фактично вивела мій банк з ринку", - зазначив Бахматюк.

Справа проти екс-заступника глави НБУ Олександра Пісарука і бізнесмена Олега Бахматюка розслідується НАБУ за підозрою в нецільовому використанні коштів наданого НБУ кредиту рефінансування "ВіЕйБі банку" під час так званого "банкопаду". Висновки експертиз Фонду гарантування вкладів і заяви НБУ підтверджують, що всі кошти рефінансування були витрачені за прямим призначенням - їх отримали вкладники банку.