RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Чому Байден не дзвонить Зеленському: з'явилося важливе уточнення з Білого дому

Президент США Джо Байден відкладає телефонну розмову з Володимиром Зеленським через очікування, що глава української держави докладе максимум зусиль для боротьби з корупцією і підтримає кримінальні звинувачення проти Ігоря Коломойського.

Про це йдеться в статті видання Washington Post.

За даними журналістів, адміністрація президента США намагається спонукати Зеленського "боротися з повальною корупцією в його власній країні".

Видання The WP нагадало, що в 2019 році Володимир Зеленський був обраний президентом після обіцянок боротися з корупцією і продажними судами, але "відступив, звільнивши реформаторів зі свого уряду і президента центрального банку, загальмував судові реформи і заходи проти олігархів".

Адміністрація Джо Байдена на минулому тижні ввела санкції проти олігарха Ігоря Коломойського, натякаючи, що очікують відповідних дій. Зеленський відповів: РНБО оголосив про санкції щодо трьох телеканалів, пов'язаних з Віктором Медведчуком, а стосовно екс-керівництва ПриватБанку були заведені кримінальні справи.

Однак, як запевняє видання, цих дій з боку Києва нібито недостатньо.

"Але президент (Зеленський - ред.) повинен продемонструвати більшу прихильність цій боротьбі. Він повинен наполягати на судовій реформі, відновити незалежність центрального банку і виключити будь-які спроби послабити Національне антикорупційне бюро. Він повинен недвозначно порвати з Коломойським і підтримати кримінальні звинувачення проти нього", - пишуть американські журналісти в своїй статті.

Читайте також матеріал "Апострофа": Подвійний удар від Банкової: чи вдасться Зеленському зв'язати Медведчука і Порошенка