RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путіну потрібен психіатр: розвідник оцінив загрозу масштабного вторгнення на Донбас

У ситуації із Донбасом потрібно враховувати непередбачуваність поведінки військово-політичного керівництва Росії. Тут не варто шукати якихось об'єктивних підстав, об'єктивних законів у відносинах між Україною і Росією. Все впирається в суб'єктивний фактор.

Про це "Апострофу" розповів учасник бойових дій і бойової офіцер Петро Недзельський.

Путіна загнали в кут як звіра, він вкрай небезпечний - бойовий офіцер Петро Недзельський

За його словами, важко передбачити, як поведе себе така непрогнозована фігура як Путін.

"Немає ніяких об'єктивних підстав для того, щоб сьогодні була повномасштабна війна між Україною і Росією. Але є суб'єктивний фактор - колишній підполковник КДБ Путін. Я категорично наполягаю на тому, що у пана Путіна не все добре з психікою. Це вже визначили багато психіатрів світового рівня. Вони виступали на телебаченні, в пресі і відзначали, що у пана Путіна дуже серйозні проблеми психіатричного характеру", - зазначив військовий.

Він нагадав, що колишній міністр оборони Австрії Вернер Фассльабенд, сказав, що 90% військових конфліктів у світі відбувалися абсолютно непередбачувано, безпідставно.

"Тобто все впиралося не в якийсь об'єктивний, а в суб'єктивний фактор. Цей суб'єктивний фактор сьогодні є визначальним у відносинах між Україною і Росією. Є мерзенний підполковник КДБ Путін, який робить таку складну ситуацію. Прогнозувати його дії дуже важко. Тут потрібен психіатр", - констатував Недзельський.

Як повідомляв "Апостроф", 7 квітня, на екстреному засіданні Тристоронньої контактної групи учасники переговорів не змогли прийняти спільну заяву з приводу ескалації військового конфлікту на Донбасі через бажання російської сторони внести власні корективи в його текст.