RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Несе загрозу всьому світу: розвідка США зробила гучну заяву щодо Росії

Офіс директора національної розвідки США оприлюднив відкриту частину "Щорічного звіту про оцінки загроз національній безпеці США", де Росія чітко виділяється як одне з головних джерел, що несуть загрозу як регіональній, так і глобальній безпеці.

Попередження від Байдена: наскільки серйозно вдарять санкції США по Путіну

Звіт підготовлений розвідувальним співтовариством Сполучених Штатів, повідомляється на сайті Служби зовнішньої розвідки України.

Згідно з оцінками американських спецслужб, Москва продовжуватиме використовувати широкий набір інструментів для просування власних інтересів в світі.

Зокрема йдеться про:

  • кампанії впливу
  • розвідувальні і контррозвідувальні заходи
  • військову допомогу і спільні військові навчання
  • залучення найманців
  • вбивства і продаж зброї
  • кібератаки
  • використання космічних програм

Американська розвідка дійшла висновку, що Росія буде намагатися розширювати свій глобальний військовий, розвідувальний, комерційний і енергетичний вплив і будувати партнерські відносини з союзниками і противниками США, зокрема розширювати стратегічне співробітництво з Китаєм.

Окремо наголошується, що Росія зберігає значний вплив в країнах, що входили до колишнього Радянського Союзу. Це дає підстави прогнозувати зростання ролі РФ на Кавказі, інтервенцію в Білорусь (в разі необхідності), продовження дестабілізації ситуації в Україні на тлі малоефективних переговорів по врегулюванню.

Національна розвідка США визнає: Росія представляє одну з найбільш серйозних розвідувальних загроз для Сполучених Штатів, використовуючи свої спецслужби і інструменти для роз'єднання Західноєвропейського союзу, а також збереження свого впливу на пострадянському просторі і посилення своєї влади в усьому світі.

Американські спецслужби констатують, що з огляду на військову позицію і поведінку Москви, такі як військова модернізація, використання військової сили і інтеграція інформаційної війни, Кремль продовжуватиме кидати нові виклики інтересам США та їх союзників.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден виступив 15 квітня в Білому домі з промовою, в якій, зокрема, висловився з приводу введених антиросійських санкцій і стягування військ РФ до кордонів України.