RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Візит Блінкена до Києва: що він сказав про нову військову допомогу Україні і агресію Росії

Державний секретар США Ентоні Блінкен, який 6 травня перебуває в Києві з офіційним візитом, заявив, що США розглянуть запит України щодо надання нового озброєння.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю виданню "Радіо Свобода"

"Звичайно, ми розглянемо будь-який запит. Тут ключовим партнером України є Пентагон. Зараз ми думаємо над тим, яка додаткова допомога – крім тієї дуже значної допомоги, яку ми вже надали, зокрема оснащення, – була б корисною для України саме зараз. Це питання на стадії активного розгляду", – зазначив Блінкен.

Варто додати, що про надання Вашингтоном нової зброї українській армії раніше не раз заявляли українські високопосадовці. Так, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ проситиме у Вашингтона про надання систем протиповітряної оборони та антиснайперських технологій, а голова Офісу президента України Андрій Єрмак казав, що США могли б розмістити в Україні зенітні ракетні комплекси Patriot.

Ентоні Блінкен заявив, що Росія відчує наслідки, якщо зважиться на новий акт агресії проти України і вторгнення в країну.

"Найголовніше, що можна зробити (і що ми робимо) – це впевнитися, що цього не станеться, що Росія не ухвалить це дуже невдале рішення – вчинити новий акт агресії чи іншу необдуману дію щодо України. Саме тому ми висловилися дуже чітко, коли побачили цю концентрацію сил, саме тому ми тісно співпрацюємо з усіма нашими головними партнерами у світі – зокрема, НАТО і ЄС. Це питання (безпеки України – "Апостроф") перебуває у фокусі нас усіх. Ми дали Москві чітко зрозуміти, що ми стежимо за ситуацією дуже уважно, і якщо Росія вчинить якісь дії, це не мине без наслідків. Водночас, ми тісно працюємо з нашими партнерами в Україні, аби впевнитися, що вони мають все необхідне для того, аби захистити Україну, її території і її народ", - зазначив Блінкен.

Як повідомляв "Апостроф", Державний секретар США Ентоні Блінкен разом з главою МЗС і митрополитом Єпіфаніємвзяв участь у покладанні квітів до меморіалу загиблим на Донбасі.