RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

США запідозрили у стеженні за Меркель і Штайнмайєром: спливли гучні подробиці

Агентство національної безпеки (АНБ) США могло стежити за канцлером Німеччини Ангелою Меркель і колишнім главою МЗС (нинішнім президентом) ФРН Франком-Вальтером Штайнмайєром.

Про це повідомило видання Süddeutsche Zeitung, з посиланням на власні джерела.

За їхніми даними, спецслужби Данії надали американцям доступ на спеціальну станцію близько Копенгагена, звідки можна було отримати доступ до підводних кабелів інтернет-провайдерів. Звідти і здійснювалася прослушка. США також вели стеження за МЗС і Мінфіном Данії, і за одним з підприємств військово-промислового комплексу.

Уряду Данії про співробітництво зі спецслужбами США стало відомо в 2015 році з секретної доповіді на основі інформації, опублікованої колишнім співробітником АНБ Едвардом Сноуденом. У неї йшлося про те, що данські спецслужби допомагали американським стежити за провідними політиками Німеччини, Норвегії, Швеції, Франції та Нідерландів. Ці відомості стали причиною відставки глави датської спецслужби Forsvarets Efterretningstjeneste.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Франції в квітні провів переговори з Еммануелем Макроном і Ангелою Меркель.