RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Адвокати Яни Дугарь розповіли, навіщо вона приходила до Офісу президента - відео

Одна з підозрюваних у вбивстві українського тележурналіста Павла Шеремета військовослужбовець Яна Дугарь, яку помітили 19 червня, як вона входить до Офісу президента України, вийшла з приміщення. Її адвокат Микола Ореховський заявив, що зустрічі з главою ОП Андрієм Єрмаком не було і не буде.

Відео з поясненнями адвоката Дугарь опублікував український журналіст Андрій Павловський на своєму Telegram-каналі "PavlovskyNews".

Як повідомляє правозахисник, підозрювана у справі Шеремета брала участь в засіданні Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України. Так, Міністерство оборони України ще до рішення суду обмежило його підзахисної виплату грошового забезпечення, що, за словами адвоката, несправедливо. Захист Дугарь намагалися вирішити це питання.

Крім того, Ореховський сказав, що інший підозрюваний у вбивстві тележурналіста - Андрій Антоненко не може отримати виплату, щоб вилікувати зуби.

Раніше "Апостроф" повідомляв, на своїй великій пресконференції 20 травня президент України Володимир Зеленський повідомив, що веде переписку з Яною Дугарь. Він навіть показав одному з журналістів повідомлення від неї.

Також під час пікніка, який Володимир Зеленський влаштував для журналістів на початку червня, зайшла розмова про справу Павла Шеремета. Журналісти поцікавилися, чому президент переписується з Яною Дугарь. Глава держави пояснив, що вона звернулася до нього зі скаргою, і "президент не зміг не відповісти".