RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Українські прикордонники поставили Лукашенка на місце: заяви про "потоки зброї" - безпідставні

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про повне перекриття кордону з Україною, однак українські прикордонники відзначають зниження кількості зброї, затриманої на кордоні з Білоруссю з початку року.

Про це пише пресслужба Державної прикордонної служби України.

"З початку року на українсько-білоруському кордоні військовослужбовці Держприкордонслужби припинили спроби незаконного перевезення через кордон 27 одиниць зброї, з яких: 12 одиниць мисливської, 13 – холодної та по одній – газової та пневматичної. Варто зауважити, що за аналогічний період минулого року на українсько-білоруському кордоні затримали на 6 одиниць зброї більше", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, відповідні показники білоруської сторони на суміжній ділянці кордону ще нижчі. Так, за 5 місяців цього року на в'їзд і виїзд прикордонники затримали на українському кордоні тільки 4 одиниці зброї і 10 боєприпасів на КПВВ.

Водночас при обробці спільних звітів за підсумками 2020 року білоруські прикордонники зазначали зменшення в звітному періоді в 6,9 рази кількості виявленої зброї на українському кордоні.

"Тож усі заяви білоруських політиків про потоки контрабанди зброї з України – безпідставні. Навпаки, з серпня минулого року українські прикордонники на кордоні з Білоруссю несуть службу у посиленому режимі, що сприяло зменшенню протиправної діяльності на цій ділянці", - повідомили в службі.

Раніше ми писали, за останню добу істотних змін обстановки або зменшення пропускних операцій на кордоні України з Білоруссю не спостерігалося.