RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія готується до війни - знищення України в пріоритеті: 9 пунктів нової стратегії

У РФ затвердили стратегію національної безпеки і журналісти розібралися в її дев'яти основних пунктах.

Як пише портал LIGA.net, в стратегії вказані вже звичні напрямки з боку агресора.

Дана стратегія Кремля дає зрозуміти, що Росія не готова до діалогу із Заходом, а очікувати змін в її зовнішній політиці не варто, заявив перший заступник директора центру Нова Європа Сергій Солодкий.

1. Росія лякає громадян ворогами.

У Росії не називають конкретних ворогів, але використовують термін Захід. Також там впевнені, що "недружні країни" намагаються використовувати російські проблеми для руйнування "внутрішньої єдності".

2. Росія оголосила транснаціональні корпорації загрозою.

Росіян запевняють, що західний бізнес підступний, так як намагається монополізувати інтернет і цензурувати альтернативні точки зору.

3. Інструментами "оборони" повинні стати цензура, репресії і контроль.

Агресор вважає, що вороги є і всередині країни. Вони нібито використовують внутрішні проблеми для створення "негативних соціальних процесів" - протестів.

4. Важливість захисту традиційних цінностей.

У Кремлі впевнені, що базові моральні і культурні норми (релігійні підвалини, інститут шлюбу і сімейні цінності) в країні піддаються руйнівному впливу. У всьому винен Захід, вважають в РФ.

5. Самоізоляція економіки і відмова від долару.

У РФ упевнені, що змогли показати всьому світу свою економічну стійкість і здатність протистояти санкціям. При цьому на Заході вважають, що світова економіка відновлюється від кризи швидше, ніж прогнозувалося. Росія в той же час залишається економічно слабкою державою.

6. Силовики контролюватимуть науку.

У Кремлі вважають науку одним з найважливіших факторів підвищення національної обороноздатності. У планах РФ залучення вчених міжнародного рівня та створення центрів міжнародної співпраці в області науки і технологій.

7. Україну в спокої ніхто не залишить.

У документі наша країна практично не згадується. При цьому Кремль пообіцяв "сприяти усуненню та запобіганню виникнення вогнищ напруженості на територіях сусідів". Знову в РФ заговорили про плани "зміцнювати братні зв'язки між російським, білоруським і українським народами".

Як вважає експерт-міжнародник Денис Москалик, знищення України як незалежної держави і її підпорядкування залишається одним з основних пріоритетів зовнішньої політики Росії.

8. Розвиток відносин з Індією і Китаєм.

Росія хоче протистояти своїм "ворогам" шляхом інтеграції з союзними державами.

9. Росія буде готуватися до війни.

Кремль лякає громадян війною і запевняє, що країни НАТО надають силовий тиск на Росію і її союзників. У зв'язку з цим в РФ пропонують готуватися до збройного захисту. Зокрема, там хочуть наростити "оборонний потенціал", зокрема ядерний.

Нагадаємо, що Росія продовжує нарощувати своє домінування в Чорному морі при пасивному спостереженні НАТО.