НАБУ показало, як стежило за Чаусом: "обіллють брудом, викинуть на смітник"

У п'ятницю, 6 серпня, НАБУ і САП завершили розслідування справи за обвинуваченням викраденого з Молдови судді Миколи Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тисяч доларів і оприлюднили фрагменти оперативних матеріалів.

Відеозапис, на якому заявниця домовляється з, імовірно, Чаусом, про хабар, антикорупційний орган опублікував в Youtube.

"Припустимо, що ми все можемо, винесемо рішення... Я винесу... Що ви можете?" - запитує фігурант, простягаючи дівчині папір і ручку, щоб вона написала суму пропонованого хабаря.

В іншому фрагменті чути, як екссуддя каже:

"... Ми розглянемо, піду я в цю нарадчу кімнату... припустимо, ми оголошуємося там завтра, о 11 годині. О 10 ми зустрічаємося з тобою біля входу в цей будинок красивий... Ти мені все віддаєш".

Пізніше Микола Чаус міркує:

"Тут же не те, що я хлопчик. Потім обіллють брудом, викинуть на смітник і н ** ти кому треба".

Національне антикорупційне бюро України відкрило матеріали кримінального провадження перед тим, як направити обвинувальний акт до суду.

Цю інформацію підтвердив адвокат Миколи Чауса Ростислав Кравець. Одночасно він зазначив, що викрадення його підзахисного продовжують розслідувати.

Раніше ми писали, що Кравець пояснив секретність засідання суду щодо обрання запобіжного заходу екссудді тим, що до його викрадення причетні спецслужби та правоохоронні органи України та інших країн.