RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Які країни "полюють" на колишніх українських силовиків: розвідник дав несподівану відповідь

Спецслужби інших країн зацікавлені в тому, щоб взяти під контроль і отримувати інформацію у колишніх співробітників силових та інших органів держвлади України.

Про це генерал армії та глава Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.

За його словами, орієнтування є на кожного керівника.

"Наприклад, Російська Федерація буде пововодитися, Білорусь буде. Але не тільки ці дві країни. Також цю роботу ведуть і наші партнери з Туреччини, наприклад, з Румунії, з інших країн, тому що ми сусіди", - несподівано розповів генерал-розвідник.

Він пояснив, що є спільні інтереси, але є конкуренція і війна. Тому ведеться активна оперативна робота, спрямована проти кожного керівника держави.

"Генерали, які прийшли, можуть професійно виконувати обов'язки, але десь у перспективі. Сьогодні вони не бачать всього масштабу, оскільки пройшли іншу підготовку. Вони мають позицію по конкретних секторах або підрозділах Збройних сил України. А стратегічне позиціювання - це оборона, безпека, міжнародна кооперація з НАТО, зі США, з Європейським Союзом або конкретними країнами - їм ще треба засвоїти", - каже Маломуж.

Він додав, що до них буде інтерес, їх будуть вивчати ще раз - з моменту закінчення військового училища чи вузу до сьогодні. Перевіряти будуть і бізнес-інтереси, і родичів.

"Не може так бути, щоб у глави СБУ були близькі родичі, наприклад, ц Російській Федерації, через яких можна впливати. Наприклад, колишній міністр закордонних справ України мав близьких родичів у спецслужбах РФ. Точно так же з багатьох тем", - резюмував експерт в питаннях розвідки.

Нагадаємо, раніше генерал-розвідник розповів, як виявити агента спецслуж б у владі .

Більше читайте на "апостроф": "В Україні велика проблема з контро лем за людьми, які володіють таємною інформацією - генерал Микола Маломуж" .