RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Справу про багатомільйонний хабар голови Чернівецької облради передали в суд: чиновник "мутив" з нерухомістю

НАБУ і САП скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови Чернівецької облради Івана Мунтяна, якого затримали на отриманні хабара в 180 тис. дол.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“Колишній голова Чернівецької обласної ради у липні 2019 року висловив прохання одному з приватних підприємців Чернівецької області надати йому 400 тис. дол. США неправомірної вигоди за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу”, - йдеться в повідомленні.

Він встиг отримати від підприємця тільки 180 тис. дол.

Як повідомляв "Апостроф", у справі про хабар фігурує Юрій Кушнір. За версією слідства, Кушнір ймовірно дав Мунтяну 180 тисяч доларів за передачу в оренду комунального санаторію.

Кушнір з 2010 по 2015 рік був депутатом облради Чернівецької області і має репутацію хрещеного батька контрабанди в області. Його бізнес-активи включають Чернівецький завод будівельних матеріалів, видобуток корисних копалин, роздрібну торгівлю, охоронне агентство "Сокіл", і багато іншого. Його називають винахідником схеми з "несунами", коли підлягає переправлення через кордон дрібними партіями пішки через кордон переносять місцеві жителі.

Також нещодавно члена Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей затримали на гарячому, коли він вимагав хабар у 90 тисяч доларів за ліцензію.