Зеленський виступив в Стенфорді: У нас немає мрії - у нас є українська мета

В рамках свого візиту в США президент Володимир Зеленський відвідав Стенфордський університет. Під час виступу там він висловив упевненість, що Україна буде сильною і успішною країною - лідером Європи.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Президент зазначив, що його особисте кредо - "все можливо", є також і символом сучасної України - великої демократичної держави.

"Українці часто доводили людству, що все можливо. Що можливо створити перший вертоліт, штучний супутник Землі, найбільший в світі літак і, до речі, WhatsApp", - сказав Зеленський.

Він розповів, що колись обговорював з товаришем, що Україна давно - близько 30 років - не створювала нічого на кшталт першого вертольота, штучного супутника Землі і найбільшого в світі літака, і вони мріяли це змінити.

"Виявляється, єдиним варіантом для цього було стати президентом і привести до влади інших, нових людей", - заявив глава держави.

Він згадав у своїй промові відому в усьому світі "американську мрію" і заявив, що так як Україна втратила багато часу, для неї мрії трансформувалися в цілі.

"Але ми втратили багато часу - у нас немає часу мріяти. У нас немає мрії - у нас є українська мета. І це, звичайно ж, не тільки цифровизация. Ми повертаємо своїх людей. Для нас це дуже важливо: повернути Крим, повернути Донбас . Ми будемо сильною і успішною країною - лідером Європи. Чому я впевнений в цьому? Тому що можливо все. І я запрошую вас усіх в Україну - на власні очі переконатися в цьому", - наголосив Зеленський.

Читайте також матеріал "Апострофа": Піар-екстаз Зеленського: що дала Україні зустріч з Байденом.