RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

5 жовтня

4 жовтня

3 жовтня

Всі новини

ЗСУ на Донбасі показали бойовикам зуби: що стурбувало Кремль

Використання БПЛА Bayraktar на Донбасі вкрай не сподобалося кремлівському керівництву. Після тривалої паузи прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що продаж Києву турецького озброєння нібито "дестабілізує ситуацію на Донбасі".

Чому дії України викликали істерику в Кремлі, розбирався “Апостроф”

Представник МЗС РФ Марія Захарова у властивій їй манері звинуватила Київ у загостренні. На її думку, Київ нібито спеціально заводить у глухий кут переговори у Тристоронній контактній групі (ТКГ), "щоб просто розв'язати собі руки для повернення Донбасу військовим шляхом".

"У Кремлі не хотіли показати, що стривожені ситуацією. Хоча вони з дрібніших приводів реагували набагато істеричніше. Дається взнаки фактор Туреччини. Кремль якось тиснутиме на Анкару, щоб турки не постачали зброю Києву. Постачання Bayraktar – це більше політичний жест підтримки, аналогічний американським комплексам Javelin. Нехай навіть цього озброєння недостатньо для масованої операції в ОРДЛО", - зазначив у коментарі "Апострофу" політичний експерт, голова Центру сприяння реформам Георгій Чижов.

Ненароком російський уряд наступного дня ввів тимчасове обмеження на імпорт у країну турецьких мандаринів. Формально прямого зв'язку між словами Дмитра Пєскова та рішенням Росспоживнагляду немає, але ситуація на Донбасі могла стати каталізатором.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Bayraktar над Донбасом: чим відповість Москва