RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українців обурила поява Ющенка на росТБ: чому він там опинився

Третій президент України Віктор Ющенко дав інтерв'ю російському державному каналу RT (Russia Today). Його участь у документальному фільмі "Україна - вічне сьогодення" стала можливою лише тому, що автори фільму ввели в оману екс-президента та його помічників.

Як повідомили джерела, близькі до Ющенка, вони приховали від нього, хто насправді причетний до створення фільму і де він демонструватиметься, також росіяни сказали неправду про учасників фільму, пише BBC News Україна.

Крім Ющенка, у фільмі, присвяченому 30-річчю Незалежності України, дали інтерв'ю колишні керівники уряду Юрій Єхануров та Валерій Пустовойтенко та екс-глава Верховної Ради Олександр Мороз.

Також у фільмі брали участь:

  • член Ради від проросійської ОПЗЖ
  • колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін
  • одіозний політик Анатолій Шарій
  • колишній міністр часів Віктора Януковича та екс-депутат парламенту Віктор Суслов
  • депутат парламенту Андрій Деркач, якого США визнали російським агентом

Однак максимальне обурення українців викликала участь у російському проекті Віктора Ющенка, який відомий антиросійською позицією. Крім того, RT фінансується коштом державного бюджету РФ і часто поширює фейки. Ряд країн, серед яких і Україна, заборонили його трансляцію.

"Вони отримали інтерв'ю з Ющенком шляхом обману ", - заявив співрозмовник видання близький до екс-президента.

Сам Ющенко коментувати цю ситуацію відмовився, а людина, близька до нього, заявила, що він і не має цього робити.

"Це справа журналістів - розповідати, що таке фейки і як підло виглядають подібні ситуації та поведінка тих, хто так вчинив. А не президента", - заявило джерело видання.

За його словами, офіційний запит на інтерв'ю надійшов від американської компанії. У листі вказувалися й очікувані учасники, але після виходу фільму виявилося, що у запиті було названо не всі герої фільму.

Серед учасників значилися екс-президенти Леонід Кравчук та Леонід Кучма. Однак у фільмі їхнього інтерв'ю немає: Леонід Кравчук на той час уже був на лікуванні, а Леонід Кучма, певне, відмовився.

Як писав "Апостроф", раніше Віктор Ющенко заявляв, що українська армія була здатна утримати Крим в 2014 році і що він не здав би український півострів.