RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У скандального Ківи знайшли будинок під Києвом за 21 мільйон: фото та відео

Журналістам вдалося знайти будинок скандально відомого народного депутата України від " Опозиційної платформи - За життя" Іллі Ківи, якого офіційно немає в його декларації про доходи.

Про це у своєму фільмі-розслідуванні повідомив журналіст Bihus.Info Данило Мокрик.

Будинок, в якому мешкає Ківа, вдалося ідентифікувати завдяки фото та відеозаписам, у яких про обшук у нардепа Іллі Ківи розповідав його колега з ОПЗЖ Вадим Рабінович. На численних відео, опублікованих Рабіновичем, інтер'єр та екстер'єр будинку, а також територія навколо нього часто потрапляють у кадр.

Співставивши те, що вже потрапило до кадру з оголошеннями про продаж та оренду нерухомості, журналісти встановили, що йдеться про триповерховий будинок у Козині біля Києва. Зазначається, що у березні минулого року його виставили на продаж, оцінивши при цьому 21 мільйон гривень. Також пропонувалась довгострокова оренда будинку за 120 тисяч гривень на місяць.

Фото: FB Вадим Рабінович

Тим не менш, ні самого будинку, ні витрат на нього немає у декларації нардепа Ківи – там у нього вказано квартиру доньки та земельну ділянку у Полтавській області.

Фото: Bihus.Info

При цьому і Вадим Рабінович, і сам Ківа в своїх повідомленнях про обшуки розповідали про цей будинок як про житло Ківи. Так, Рабінович розповідав про обшуки в будинку, а Ківа заявив, що до нього приходили з обшуками з ГБР та Офісу генпрокурора.

В оголошеннях йдеться, що будівля має загальну площу 420 кв. м. На трьох поверхах маєток включає 8 кімнат.

Фото: Bihus.Info

Біля будинку журналістам вдалося також зафіксувати автомобіль KIA, зареєстрований на колишнього помічника нардепа Ківи – Олександра Даниленка.

Фото: Bihus.Info

Варто зазначити, що деякі зі своїх відео, які нардеп від ОПЗЖ публікує в соцмережах, він записує саме в автомобілі KIA, а не в Toyota Land Cruiser, вказаному в декларації як власність брата, якою нардеп користується.

На прохання журналістів прокоментувати, кому належить будинок, Ківа у грубій формі відмовив.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що скандально відомого нардепа Іллю Ківу позбавили наукового ступеня кандидата наук, а також нагородної зброї, яку він отримав в 2015 році.