RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Мені сказали, це законно: Зеленський про скандальну поїздку в Гуту

У п'ятницю, 26 листопада, президент України Володимир Зеленський проводить прес-марафон, присвячений екватору своєї каденції. Він відповів на запитання журналіста з приводу скандалу зі святкуванням дня народження глави Офісу президента Андрія Єрмака, куди глава держави вирушив на державному вертольоті.

Про це стало відомо з онлайн трансляції прес-конференції.

Зеленський відповідає на запитання 30 журналістів: відео та онлайн

Відповідь на відповідне запитання журналіста Зеленський розпочала дуже здалеку, заявивши, що "я маю право іноді відпочивати, і завдяки вам у Києві у мене немає більше місця, де я можу відпочивати".

"Дякуючи вам, людина, якій виповнилося 50 років, вона відмовилася святкувати день народження. Тому що переживала, що почнуть говорити про танці на крові (там же річниця була революції вранці) тому я маю право не приховуючи бажання їхати туди, куди я хочу" , - заявив Зеленський.

Він додав, що літак президента не працює, бо директор ДУС не може виділити гроші. Тож у п'ятницю ввечері він із сім'єю полетів "на один день відпочити". Зеленський уточнив, що йому, як президенту, не дозволено літати одним вертольотом, тому був ще супровід.

"Президента України попросили використати цього разу гелікоптери ДСНС. Мені сказали це законно. Ми полетіли двома гелікоптерами військовими... у суботу у мене був вихідний день, разом зі мною був Єрмак і моя сім'я. У неділю я полетів о 7 ранку на покладання квітів, після поїхав на роботу у свій вихідний" , - розповів Зеленський.

На уточнююче питання про те, чи було святкування дня народження Єрмака, чи ні, Зеленський ухилився від відповіді. Журналіст кілька разів намагався вклинитися та уточнити, але президент буквально не давав йому сказати слова, а у результаті так і не відповів.

Як повідомляв "Апостроф", коментуючи скандал зі святкуванням дня народження глави Офісу президента Андрія Єрмака, куди він відправився на державному вертольоті, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що ті чи інші посадові особи мають право використовувати відомчу авіацію.