RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Диктатор та діти: Лукашенко приїхав попіаритися на кордон до мігрантів, відео

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який відреагував на погрози Польщі закрити кордони такими ж погрозами, приїхав до табору біженців на кордоні Білорусі та Польщі "поспівчувати" мігрантам. Він запевнив, що "зробить все" для них.

Відео з цього заходу поширили пропагандистські ЗМІ та Telegram-канали.

На відео видно, що мігранти жаліються Лукашенку про те, як опинилися у такому скрутному становищі. Він голосно запитав дані у однієї мігрантки похилого віку, яка скаржилася, що залишилася без родичів, тому що вони нібито зникли безвісти.

Він питався в біженців чи вистачає місць у таборі та чи хочуть вони повернутися до дому.

З вуст Лукашенка лунали гучні заяви, що він нібито "не займатиметься політикою на долі мігрантів" та "зробить усе, чого захочуть мігранти, навіть якщо це буде погано для поляків, латвійців чи ще когось".

Також до заходу залучили дітей, яких він ще уважніше вислуховував, тиснув руки, обіймав. Одна з нелегалок підліткового віку висловилася, що "було б добре, якби всі президенти були такі ж, як Лукашенко".

Раніше "Апостроф" писав, що на польсько-білоруському кордоні буде зупинено залізничне сполучення через прикордонний перехід у Кузні. Це станеться, якщо ситуація із перебуванням нелегальних мігрантів біля прикордонного переходу у Кузниці не стабілізується.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що США, нібито використовуючи Польщу, країни Балтії, Україну та міграційну кризу "хочуть розв'язати тут війну".

Крім того, нещодавно Лукашенко відзначився кількома абсурдними заявами в подібному ключі під час інтерв'ю журналісту ВВС Стіву Розенбергу..