RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Т​руханов призначає колаборантів - Нацкорпус

Представники Національного Корпусу вийшли протестувати проти рішення міського голови Одеси Геннадія Труханова призначити на посаду заступника із захисту прав споживачів Сергія Щербича.

Такі призначення "розхитують ситуацію в Одесі", вважають у Нацкорпусі.

"Пан Щербич - це людина, яка відкрито виступила на боці колаборантів та сепаратистів, які хотіли знищити наше місто і принести сюди війну. Це загроза для нашого міста і нашої країни", - заявив під час свого виступу керівник місцевого Нацкорпусу Сергій Варламов.

Представники політичної сили звинуватили Щербича в участі в нападах на учасників Майдану в 2014 році, а також пригадали йому фотографії, де Щербич позує у радянській військовій формі із орденами Червоної зірки та Вітчизняної війни.

В міськраді кажуть, що перед призначенням Щербича була проведена перевірка, яка не виявила "сумнівних моментів у минулому цієї людини". В Національному Корпусі обіцяють слідкувати за розглядом питання.

"Ми дали тиждень на те, щоб міська влада розібралася та провела розслідування. Якщо їх позиція не зміниться, ми будемо вимагати звільнення Щербича. Тут ніяких обговорень бути не може. Наша ціль – залишити Одесу українською", – зазначив голова Південного терену Нацкорпусу Олександр Дроздов.