Коли в Україні з'являться війська НАТО: Данілов відповів

В Україні вже є солдати НАТО, які навчають українських бійців на полігонах. Питання про відправлення великого військового контингенту кожна країна розв'язуватиме самостійно.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

“Давайте розумітимемо, що ми маємо на увазі під словосполученням "військовий контингент". У нас сьогодні є представники Сполучених Штатів, Великої Британії, Польщі, Литви та інших країн, які проводять навчання наших військових. Такі військові є, вони постійно знаходяться на території нашої країни, вони на наших полігонах навчають наших хлопців, як захищати нашу країну, і ми їм за це вдячні”, – сказав чиновник.

За його словами, якщо йдеться про великий військовий контингент, кожна країна визначатиметься самостійно. Він зазначив, що немає інформації про їхню готовність власним життям захищати нашу країну, та це й не є їхнім боргом. “Це наш обов'язок захищати нашу країну. У нас до них велике прохання: допомогти нам із системами захисту. Ми не потребуємо зброї для наступу, ми потребуємо зброї для захисту”, – висловив свою думку Данілов.

“Коли у 1994 році нас, я перепрошую, обдурили і забрали ядерні боєголовки, куди їх передали? Сполучені Штати домовилися, що їх забирає Росія. І вона їх забрала, і сьогодні шантажує весь світ, у тому числі Сполучені Штати. Я вважаю, що ми маємо отримати за це компенсацію. І я вже не кажу, що жодної грошової компенсації за це нашій країні зроблено не було. І ми сьогодні потребуємо допомоги, а саме у вигляді зброї захисту. Чи буде її надано чи ні – дивитимемося”, – додав секретар РНБО.

Він зазначив, що НАТО – це інститут, де рішення ухвалюються консенсусом. Прийняття в блок є досить складною процедурою з огляду на те, що там є країни, які симпатизують РФ. "І ми сьогодні ведемо переговори з цього приводу безпосередньо з країнами-членами Альянсу: зі Сполученими Штатами, Канадою, Великою Британією та багатьма іншими", - сказав Данілов.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофу”: ”У нас є зброя проти Росії, на яку ніхто не звертає уваги – Олексій Данілов”