RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Погрози, блеф чи агресія проти України: Путіна заганяють у вузький коридор рішень

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про якісь погрози з боку України і пригрозив дати на них "військову відповідь", заганяючи цим Кремль у вузький коридор можливих майбутніх дій.

Сайт "Апостроф" із допомогою експертів спробував розібратися, чи ризикне господар Кремля Володимир Путін піти на Україну широким фронтом.

На думку військово-політичного експерта Миколи Бєлєскова, риторика російського МЗС однаково може бути політичним торгом, підняттям ставок та інформаційною підготовкою до агресії.

"Не можна блефувати нескінченно. Настане момент, коли (щоб не виглядати слабо) доведеться переходити до конкретних дій. Сумнівно, що Кремль ризикне використати силу проти держав НАТО, хоча такий сценарій не можна повністю відкидати. Більш вірогідні дії саме проти нашої країни", - наголосив він.

Втім, враховуючи попередній досвід агресії, у Кремлі воліють діяти тишком-нишком: засилати "зелених чоловічків", загони диверсантів, використовувати місцеву агентурою з числа кримінальних злочинців і любителів "російського світу".

А глава "Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння" Валентин Бадрак вважає, що Путін висунув США ультиматум, який має на меті перекласти відповідальність за розвиток ситуації на Білий дім.

"Є ознаки того, що Москва веде підготовку до війни (проти України - "Апостроф"). Є інформація, що в ОРДЛО з'явилися представники групи "Вимпел" та оперативні групи ФСБ, що свідчить про підготовку розвідувальних груп і проведення диверсій углиб території нашої країни", - зазначив експерт у розмові з "Апострофом".

Більше думок експертів читайте на "Апострофі": "Гарантії" для Путіна: на що розраховує Кремль, висуваючи ультиматум США Україні