RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Україна піймала Шойгу на брехні про американських найманців на Донбасі

Міністерство оборони України спростувало заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу про присутність американських військових на Донбасі, які нібито готують хімічну провокацію.

Про це повідомив полковник Леонід Матюхін на сайті Міністерства оборони України.

Так, відзначається, що заява Шойгу про “достовірно встановлену присутність більш як 120 співробітників американських приватних військових компаній в Авдіївці і Приазовському Донецької області” є повною і зумисною дезінформацією.

“В Україні нема жодних приватних військових компаній, у тому числі іноземних. Окрім тих, що на тимчасово окупованих територіях України використовує Російська Федерація. Так само не відповідає дійсності й інше твердження про нібито “доставку резервів невстановленого хімічного компоненту для здійснення провокацій у містах Авдіївка і Лиман. Єдина загроза миру і безпеці українських громадян і територіям йде від російських окупаційних військ, що порушують режим припинення вогню, вбивають українських громадян та блокують роботу міжнародної місії”, - заявив Матюхін.

Полкрвний ЗСУ зазначив, що окрім збройного нападу на територію України Росією, остання вдається ще й до гібридної агресії – інформаційної війни. Але, оскільки остання дезінформація озвучена на найвищому воєнно-політичному рівні, до неї слід поставитись з усією серйозністю.

Раніше ми писали, що у мережі висміяли заяву Шойгу про операцію "американських найманців" на Донбасі.