RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У Раді погодили план закупівлі Міноборони на три роки: що це дасть військовим

У Верховній Раді узгодили для Міністерства оборони України трирічний план закупівлі на 2022-2024 роки.

Про це заявив заступник Міністра оборони України В'ячеслав Шаповалов, пише прес-служба оборонного відомства. За його словами, план підтримав Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Шаповалов висловив подяку комітету "за плідну та дуже конструктивну співпрацю".

"Оборонне відомство вперше отримало перспективу в плані закупівель на три роки, там майже 500 позицій. Це дозволить зробити нашу діяльність більш системною і ритмічною. Найближчими днями ми плануємо завершити останні деталі по річному плану закупівель на 2022 рік, перевіряються кількісні показники і цифри. Ми станемо більш передбачуваним партнером для постачальників товарів, робіт і послуг. Це вигідно для бізнесу, але в першу чергу це захищає інтереси наших військових", — сказав він.

Також чиновник зазначив, що для забезпечення ефективності використання коштів у його відомстві звернуть увагу на демонополізації постачань. Для цього було змінено підхід до послуги з організації харчування.

"Потреби у харчуванні на 2022 рік розділені на 12 збалансованих лотів, щоб розширити коло потенційних постачальників. Це збільшить конкуренцію, допоможе більш вимогливо поставитися до якості харчування та зробить процес постачання більш захищеним", - додав він.

На закупівлі лотів щодо організації харчування буде виділено від 275,8 млн. грн. до 388,4 млн.грн.

Нагадаємо, Державна аудиторська служба України 21 грудня розпочала державний фінансовий аудит виконання Міноборони низки бюджетних програм.