RU  UA

Величезна політична помилка: політолог назвав проблему переговорів Байдена з Путіним

Підсумкова прес-конференція президента РФ Володимира Путіна показала, що Кремль не залишає спроб підкорити Україну. Тому Росія висунула ультиматум США і НАТО, намагаючись виторгувати собі кращі умови у Заходу. Але імперські замашки Путіна мають лише один кінець – крах російської держави.

Про те, чого хоче глава Кремля від Заходу, в ефірі програми "Руно" на Апострофі TV розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За словами експерта, Путін розперезався завдяки невиразній і нерішучій реакції американського президента і особливо його радника з національної безпеки – на ультиматум.

"Він же похвалився, що на початку січня вони вже з американцями в Женеві обговорюватимуть "наші" пропозиції. А які пропозиції? Їх неможливо обговорювати, тому що шапка, в яку загортає свої вимоги Путін – це гарантії безпеки Росії. Але Росії ніхто не загрожує, нема ніяких ядерних ракет із 5-хвилинним польотом до Москви", - заявив Піонтковський.

Він додав, що президент РФ намагається добитися від Заходу визнання того, що колишній радянський простір – це зона виключно його впливу. Але тут, як зазначає Піонтковський, Путін пішов ще далі - у проекті угоди з НАТО вимагає повернення НАТО до рубежів 1997 року. Це означає, що і Східна Європа йому теж підкоряється, наголосив політолог.

"Ці пропозиції неможливо обговорювати. Що значить обговорювати? Значить обговорювати якийсь рівень залежності цих країн від "Російської імперії". Це суперечить усьому тому, за що Захід боровся протягом 50 років Холодної війни і протистояв експансії Радянського Союзу. А згода на перемовини щодо путінського проекту договору - це величезна політична помилка американської адміністрації, яка, як я сподіваюся, може бути виправлена найближчим часом, тому що курс Байдена-Саллівана зустрічає різкий опір, як усередині адміністрації Байдена з боку Державного секретаря та міністра оборони, так і, тим паче, у Конгресі, істеблішменті, у пресі, у державі в цілому", - підкреслив Піонтковський.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Байден штовхає Путіна на божевільні авантюри - Андрій Піонтковський.