RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

До Одеси прибув новітній фрегат ВМС Франції: фото корабля-гіганта

У п'ятницю, 24 грудня, в Одеському порту вперше пришвартувався багатоцільовий фрегат Auvergne D654, який є найсучаснішим судном ВМФ Франції.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

Цей тип кораблів використовується для протиядерної оборони, знищення підводних човнів та наземних об'єктів супротивника.

Фрегат Auvergne D654 вперше зайшов до українських територіальних вод з моменту його прийняття до складу Військово-морського флоту Франції у 2018 році.

Варто зазначити, що судно є найсучаснішим кораблем французького флоту. Його довжина становить 142 метри, ширина – 20 метрів, осад – п'ять метрів.

Фрегат оснащено сучасним радіоелектронним обладнанням, 76-мм скорострільною гарматою ОТО Melara та трьома 20-мм гарматами на дистанційному управлінні, торпедами MU90.

Також він несе вертоліт NH90, вісім крилатих протикорабельних ракет Exocet, 16 зенітних ракет вертикального зльоту Aster-15 та 16 пускових установок для ударних ракет великого радіуса дії (понад 1000 км) типу Storm Shadow.

Раніше ми писали, що американський вантажний корабель Ocean Grand доставив до Одеси два катери типу Island для Військово-морських сил ЗСУ.