RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Нехай нарікають на себе: Лавров зробив цинічну заяву щодо "маленької війнушки" в Україні

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який раніше звинуватив Україну у зриві Мінських домовленостей, відзначився черговим цинічним висловом щодо нашої країни. Він заявив, що Захід нібито хоче влаштувати "маленьку війну" в Україні та "звинуватити в цьому Москву".

Про це Лавров сказав в ексклюзивному інтерв'ю Володимиру Соловйову для YouTube-каналу "Соловйов Live".

Глава російського МЗС заявив, що Захід, нібито, займає "хамську позицію".

"Це хамство - виступати з тих позицій, які зараз займають Захід та НАТО. Їх під'юджують прибалти, поляки та українці, це абсолютно очевидно", - сказав Лавров.

Він додав, що країни Заходу нібито "накачують Україну озброєннями" з метою спровокувати "маленьку війнушку".

"Я не виключаю, що таке бажання є підживити мілітаристські настрої (в Україні - Апостроф"), зробити "маленьку війнушку", потім звинуватити нас, запровадити чергові санкції, щоб придушувати наші конкурентні можливості", - заявив Лавров у повній відповідності до російського протоколу.

Глава МЗС РФ також заявив, що Росія нібито не зацікавлена в руйнуванні мінських домовленостей, і пригрозив, що той, хто їх руйнує, "нехай нарікає на себе".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергій Лавров заявив, що його країна нібито не терпітиме "провокації" з боку України. При цьому російський чиновник не став уточнювати, про які саме "провокації" з боку України йдеться.