RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

​Лукашенко вліз у справи України: хоче повернути у лоно "справжньої віри"

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко звернув увагу за гостру необхідність більш тісних зв'язків із "дружніми та братніми державами": Росією, Казахстаном та Україною. Окремо диктатора непокоїть питання релігії українського народу.

Такі думки він озвучив, відвідуючи в Різдво Христове храм у Мінську, інформує БЕЛТА.

Він розповів, що попри обраний більш жорсткий курс на збереження суверенітету і незалежності своєї країни, прагне до зміцнення зв'язків із сусідніми державами. Цей рік обіцяє бути непростим - світ зміниться у плані об'єднання народів і держав у союзи, оскільки тільки так буде можливо вижити, переконаний диктатор.

"Таким державам, як ми, наодинці не просто буде важко вижити, - буде неможливо. Тому я і взяв більше жорстокий курс на те, щоб зберегти наш суверенітет і незалежність, щоб ми були державою. Але були у тісному зв'язку з нашими найближчими друзями та братами, - сказав глава держави. - Хто це? Це Росія. Це Казахстан. Це Україна. Неважливо, що там відбувається сьогодні. Там народ знедолений до крайності. Так довго продовжуватися не може", - зазначив Лукашенко.

З огляду на це, самозваний президент вважає за необхідне повернути Україну "в лоно справжньої віри".

"І нам треба зробити все, щоб повернути Україну в лоно нашої справжньої віри. А там стався навіть за релігійними напрямками такий розкол, який подолати буде дуже складно. Це те, що і нам хотіли у 2020 році піднести – автокефалію, розкол нашої церкви, і так далі тощо. Ви це все знаєте. Ми цього уникли. І я не хочу, щоб це повторилося у наших сусідів", - додав він.

Як писав раніше "Апостроф", Лукашенко виступив у ролі "миротворця", закликавши учасників протесту у Казахстані до переговорів із владою.