В Украине стартуют военные учения по стандартам НАТО: названа дата

На Львівщині українські та американські військові провели конференцію з підготовки підрозділів у рамках JMTG-U. Вже наступного місяця прикордонники з Одеської області прибудуть до Львівської області, щоб провести спільні з ВСУ навчання за стандартами НАТО.

Про це повідомили на сайті Держприкордонслужби України.

Так, днями у Міжнародному Центрі миротворчості та безпеки, що знаходиться у Львівській області, завершилась Головна конференція з планування навчань підрозділів у рамках Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна (JMTG-U).

У конференції взяли участь понад 30 представників Держприкордонслужби України, ЗСУ та американських військових. Вони обговорювали двомісячні тренування комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону та бригади ЗСУ, які розпочнуться вже у першій декаді лютого, та триватимуть до початку квітня.

Цього року українські інструктори навчатимуть бійців за допомогою, підтримки та сприяння збройних сил країн-членів НАТО. Підготовка буде проводитись з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS.

Українські військові будуть тренуватись за стандартами військових сил Північноатлантичного альянсу. Очікується, що за допомогою цього збройні сили України досягнуть кращого рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України та військовими підрозділами країн-членів НАТО.

Варто також зазначити, що ПКШР Білгород-Дністровського прикордонного загону вже має досвід участі у міжнародних навчаннях. Минулого року бійці підрозділу були учасниками українсько-британських навчань Cossack Mace. Після підготовки у рамках JMTG-U планується участь комендатури в українсько-американських навчаннях "Сі-Бріз-2022".

Тим часом Росія проводить масштабні військові навчання біля кордонів України.