RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Генерал ЗСУ назвав ключове завдання територіальної оборони

Незважаючи на набуття чинності 1 січня 2022 року закону "Про основи національного супротиву" він на сьогодні залишається недосконалим і потребує доопрацювань.

У чому головне завдання територіальної оборони країни, в ефірі Апостроф Live на Апострофі TV розповів генерал Збройних сил України Сергій Кривонос.

На його думку, основною метою, яка має реалізуватися за допомогою закону, є нормальне функціонування системи країни незалежно від ситуації, що створюється. Адже, незважаючи на те, що бореться вузька чисельність людей, на них працює досить велика кількість інших громадян. Це і своєчасний випік хліба, виготовлення тушонки та згущеного молока в тилу, зазначає військовий експерт.

Вони не бояться дій ворога, вони не бояться дій ДРГ, вони не дозволять дестабілізувати ситуацію в тилових районах. І, безпосередньо фронт своєчасно отримає все, що він мусить отримати: боєприпаси, продукти, спорядження, техніку. Це комплексний підхід, а не просто війська, які десь будуть потім захищати. , - сказав Сергій Кривонос.

Він додав, що головне завдання територіальної оборони – не воювати, а налаштувати процес так, щоб унеможливити бажання ворога діяти в українському тилу.

"Ми ж розуміємо, що вони зараз скопіювали підходи 2014 року, коли батальйони територіальної оборони були кинуті на фронт, і багато хто загинув не тому, що вони погано воювали - вони були погано навчені", - резюмував генерал ЗСУ.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Територіальна оборона потрібна не для "воювати" - генерал Сергій Кривонос