RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Комуністи в Думі закликали Путіна визнати "ДНР" та "ЛНР": подробиці

Депутати Держдуми РФ від "Комуністичної партії РФ" внесли проєкт звернення до Володимира Путіна з проханням визнати "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на російські "РИА Новости".

"За минулі роки на основі всенародного волевиявлення в республіках побудовано демократичні органи та держави з усіма атрибутами легітимної влади", — йдеться у тексті проєкта звернення.

Автори називають такий крок морально виправданим та обгрунтованим, оскільки визнання, за їхніми словами, створить умови "для забезпечення гарантій безпеки та захисту цих народів від зовнішніх загроз та реалізації політики геноциду щодо жителів республік". Також комуністи вважають, що визнання допоможе зміцненню миру і регіональної стабільності та започаткує процес міжнародного визнання обох держав".

Окрім цього, депутати ще й закликали Кремль почати переговори з "ДНР" та "ЛНР" якомога швидше, аби створити так звану правову основу міждержавних відносин.

За даними української та американської розвідки, Росія зараз у пошуках підстав для виправдання повномасштабного вторгнення в Україну, тому готова створити їх сама.

Раніше "Апостроф" писав про офіційну заяву Росії: нападати на Україну не будемо.