RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Порошенко відмовився давати свідчення у ДБР: що відомо

31 січня зірвався допит п'ятого президента України Петра Порошенка в УІР. Він відмовився підписувати протокол та давати свідчення.

Про це повідомила у Telegram прес-служба Державного бюро розслідувань.

Так, як повідомили у ДБР, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко відмовився давати свідчення та просто покинув будівлю ГБР. Крім цього, він також відмовився підписувати протокол, що документально зафіксували співробітники Бюро.

У повідомленні стверджують, що наступна дата проведення допиту стане відомою вже скоро.

Нагадаємо, що допит був призначений слідчим ДБР на 11.00 31 січня.

Telegram-канал "Герой" опублікував відео, на якому Порошенко прямував до будівлі ГБР. На ньому видно, що його не супроводжували ні адвокати, ні колеги по партії, ні навіть прихильники з мітингувальників. Це говорить про те, що екс-президент відчуває свою повну перевагу перед Банковою.


Державне бюро розслідувань 20 грудня 2021 року п'ятому Президентові України, нині народному депутату України Порошенку П.А., повідомило про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

Раніше ми повідомляли, що 28 січня, у четвер, Апеляційний суд Києва розгляне скаргу на ухвалу Печерського райсуду запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання ексглаве державного і нардепа Петра Порошенка.