RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Ердогану не потрібна війна Росії з Україною: названо важливу причину

Туреччина активно співпрацює з Москвою у різних напрямках, тому офіційна Анкара не зацікавлена у широкомасштабних бойових дій між Україною та Росією.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

На сьогоднішній день Туреччина, як країна НАТО, закуповує російські системи ППО, і активно приймає туристів з РФ.

Найактивнішу співпрацю між Анкарою та Москвою зафіксовано в енергетичній сфері, тому турецький президент Реджеп Ердоган не зацікавлений у зростанні напруженості між Україною та Росією.

"Наприкінці минулого року Анкара та Москва домовилися про постачання російського газу до Туреччини обсягом 25-30 млрд "кубів" на рік десь за 270 доларів за тисячу кубометрів. Загальне річне споживання газу в Туреччині близько 50 млрд "кубів". Відповідно, поставки з РФ становлять понад половину від усіх обсягів", - повідомив у коментарі "Апострофу" експерт із енергетичних питань Валентин Землянський.

Якщо Росія наважиться на повномасштабне вторгнення в Україну, Реджепу Ердогану доведеться займати зайняти консолідовану позицію із Заходом. Більше того, турецький президент раніше попереджав, що Анкара виконуватиме свої зобов'язання в рамках НАТО, якщо розпочнеться відкрита російсько-українська війна.

Таким чином Туреччині доведеться розірвати всі свої економічні зв'язки з Росією за умови початку широкомасштабних бойових дій проти України.

"Якщо Москва перекриє "газовий кран", то турецькому бізнесу та промисловості довелося б перейти на дорожчий скраплений газ", - йдеться у матеріалі "Апострофа".

Також читайте статтю "Апострофа": Турецький гамбіт: чи стане Анкара посередником між Києвом та Москвою?