RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відео стерто, патрульні під підозрою: ГБР оригінально розслідує справу Трухіна

У ГБР повідомили, що записів з нагрудних відеокамер патрульних поліцейських, на яких зафільмовано інцидент з нардепом Олександром Трухіним, більше не існує. Вони були стерті через те, що 30-денний термін зберігання таких відеозаписів закінчився ще 28 вересня 2021 року.

Про це повідомила пресс-служба відомства.

При цьому раніше фрагменти цих записів публікувалися у ЗМІ. У зв'язку з цим 2 лютого 2022 року ГБР надіслали листа Національній поліції з проханням провести службову перевірку за фактами відмови у наданні відеозаписів з нагрудних відеореєстраторів поліцейських. Крім цього у листі ДБР стверджують про неправомірне розголошення службової інформації та можливе внесення свідомо неправдивих відомостей до листа Державному бюро розслідувань.

Також директор ДБР Олексій Сухачов наголосив, що деякі фрагменти опублікованих відео можуть свідчити про те, що нардеп Трухін скоїв кримінальний злочин, передбачений частиною 1 статті 369 КК України (пропозиція надання неправомірної вигоди посадовцю).

У зв'язку із цим слідчий ДБР звернувся до Офісу Генпрокурора України, щоб там ухвалили рішення внести відомості про скоєння кримінального правопорушення нардепом Олександром Трухіним.

При цьому варто врахувати, що, за словами Сухачова, під час допиту поліцейські, які працювали на місці ДТП, не згадали про те, що політик пропонував їм хабар.

"Щодо можливої пропозиції надання Трухіним неправомірної вигоди - під час повторного допиту поліцейські повідомили, що особисто їм кошти як неправомірну вигоду не пропонували", - сказав він на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності від 9 лютого.

Раніше ми також публікували хронологію подій резонансної ДТП із Трухіним в одній картинці.