RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Виникло вікно можливостей: нардеп пояснив, що робити Україні у протистоянні з Росією

Україна може активно використовувати та лобіювати Будапештський меморандум для отримання максимальної вигоди з нього, як це робить Кремль із "Мінськом".

Про те, чому українська сторона досі не лобіює Будапештський меморандум на всіх можливих міжнародних майданчика, розповів народний депутат Олексій Гончаренко для видання Realist.online.

мене немає очікувань просування в "нормандському форматі", оскільки Російська Федерація не збирається припиняти війну на Донбасі, намагаючись нав'язати Україні умови, за яких де-юре окупована територія повернеться під контроль офіційного Києва, а де-факто залишиться під повною підпорядкованістю Путіна", - поділився думками Гончаренко.

Він вважає, що Україна з Росією не зможуть знайти спільного переговорного знаменника, тому що "це просто неможливо".

"Будапештський меморандум слід використовувати максимально активно та ефективно. Варто зауважити, що Росія взагалі порушила велику кількість документів, підписаних з Україною. У цьому контексті можна згадати і "Великий договір про дружбу" та інші домовленості, які, на відміну від "Мінська", є міжнародними правовими угодами", - продовжив нардеп.

Зважаючи на нинішню ситуацію, утворилось "унікальне вікно можливостей", адже зміни на краще починаються із виходу із зони комфорту.

"Президент України, а також парламент та інші державні інституції мали б максимально вичавити з цієї ситуації. Президент, я вважаю, має вже давно виступити перед обома палатами Конгресу США, бо “Джавеліни” - це добре, але цього замало", - резюмував Олексій Гончаренко.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Юлія Тимошенко закликає Верховну Раду дати оцінку Мінським угодам та вимагати виконання гарантій за Будапештським меморандумом.