RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Одесі депутат образливо висловився про тероборону та отримав відповідь: відео

В Одесі під час засідання обласної ради депутат від ОПЗЖ Вадим Шкаровський відзначився цинічною заявою про громадян, які готові захищати свою батьківщину у разі військового вторгнення Росії. У промові він назвав територіальну оборону "бандформуванням".

Як пише місцеве видання "048.ua", на даному засіданні обласна рада схвалила виділення 19 мільйонів гривень з бюджету на організацію та обладнання в регіоні підрозділів тероборони, а також для дислокування штабу визначили особняк Пташникової (Канатна вулиця).

Незадоволеним таким рішенням був депутат Шкаровський. Він заявив, що під такі потреби надаються об'єкти, які не пристосовані для розміщення військових частин. За його словами, краще під тероборону було б передати будівлю на Думській, 1, де знаходиться міськрада.

"Вчора виступає президент та міністр оборони, що немає жодної війни, що це все нагнітання ситуації. Сьогодні міноборони РФ заявляє, що військові частини закінчили свої планові навчання. А ми знову створюємо якісь об'єднання. Ми вже проходили це у 14-15 році - вони бігали вулицями і віджимали у когось бізнес, і самі визначали, хто у них внутрішній ворог. Це бандформування. Інакше я їх не можу назвати", - заявив Шкаровський.

Скандальні слова не залишилися поза увагою інших депутатів Одеської облради. Депутату відповіли його колеги, що "завдяки цим бандформуванням ми зупинили "російську весну". Також вони закликали провчити Шкаровського за подібні грубі висловлювання про захисників України.

"Кожному, хто говоритиме про них, буде знайомий з моїм кулаком. Не треба ображати патріотів України, які поклали своє життя за незалежність нашої держави!" – попередив представник іншої політичної сили.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон "Про основи національного спротиву".