RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Не окупували, а запрошували: мережі розгнівала заява Пєскова про мирну Росію

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія "ніколи першою ні на кого не нападала".

Про це вона заявив в ефірі телеканалу "Росія".

Відповідаючи на запитання, чи Росія має намір нападати на Україну, Пєсков заявив, що РФ "ніколи першою не нападала ні на кого". Він також заявив, що повідомлення у ЗМІ про ймовірне вторгнення Росії в Україну є " порожнім і безпідставним нагнітанням напруженості".

"Росія ні для кого не становить загрози", - заявив Пєсков. Слова прес-секретаря російського президента викликали обурення в соціальних мережах - користувачі відзначають, що Пєсков не знає історії і є безграмотним.

Також Пєскову нагадали про війни, в яких Росія (до цього - СРСР) брала безпосередню участь: починаючи від Фінляндії та Афганістану, закінчуючи Молдовою, Грузією, Чечнею, Сирією та Україною.

"Ще один академік історичних наук... Горе-фальсифікатор", "Спочатку влаштовувала провокацію і потім нападала", "Прям як вчителька сина у початкових класах" "Уся ця територія була завойована" "Як вона придбала свої території?", "У них це називається - все, що окупували, нас туди запрошували", "Все питання в термінології. Вона називала це дружньою допомогою робітничому класу братської країни", - такі коментарі були опубліковані у соціальній мережі Facebook.

Російський політичний діяч та підприємець Євген Ройзман пожартував, що "Океанія ніколи не воювала з Остазією".

Раніше ми повідомляли, що депутати Державної Думи Російської Федерації підтримали звернення до Володимира Путіна щодо необхідності визнання окупованих районів Донецької та Луганської областей України "незалежними республіками". При цьому прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков запропонував "не забігати наперед" із цим питанням.