RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Готові до будь-яких ситуацій: Зеленський заявив про посилення оборони великого міста

Через загострення на Донбасі та загрозу з боку Росії буде посилено охорону Маріуполя, що забезпечить готовність до будь-яких викликів та ситуацій.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Зазначається, що заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко провів селекторну нараду з головами обласних адміністрацій та міських рад щодо запровадження надзвичайного стану на всій території України, крім Донецької та Луганської областей, де відбувається операція Об'єднаних сил.

"…учасники обговорили плани дій у різних ситуаціях, організацію роботи медичних установ, дії військово-цивільних адміністрацій Луганської та Донецької областей, місцевої влади Маріуполя, охорону якого буде посилено", – йдеться у повідомленні.

Також Тимошенко наголосив, що в країні запроваджується саме надзвичайний, а не воєнний стан.

Нагадаємо, що Верховна Рада запровадила режим надзвичайного стану в Україні. Серед іншого його положення передбачають встановлення особливого режиму в'їзду та виїзду, а також обмеження свободи пересування.

Також “Апостроф” повідомляв, що тисячі жителів Маріуполя вийшли на мітинг у центрі міста після заяв Володимира Путіна. Вони тримали українські прапори та співали гімн.