RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

Зеленський звернувся до росіян: один крок може стати початком великої війни

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян Росії щодо ескалації напруги на Донбасі.

Відеозвернення глави держави опубліковано на його сторінці у Facebook.

Зеленський заявив, що українців та росіян поділяють понад дві тисячі кілометрів загального кордону, вздовж якого стоять російські війська. Він заявив, що керівництво РФ схвалило "крок вперед" (вторгнення - "Апостроф") на територію іншої держави.

"Цей крок може стати початком великої війни на Європейському континенті", – заявив Зеленський. Він також зазначив, що ініціював телефонну розмову з президентом РФ Путіним, але у відповідь – "тиша".

"Про те, що може статися з дня на день, каже весь світ. Будь-яка провокація та спалах можуть спалити всі. Вам кажуть, що це полум'я принесе "визволення" народу України. Але український народ вільний. Він пам'ятає своє минуле і сам будує своє майбутнє. Будує, а не руйнує", - наголосив Зеленський.

Глава держави заявив, що не може бути "нацистами" народ, який у роки Другої світової війни втратив понад 8 мільйонів людей із метою перемоги над нацизмом.

"Вам кажуть, що ми ненавидимо російську культуру? Як можна ненавидіти будь-яку культуру? Ми різні, але це не привід бути ворогами", - заявив Зеленський.

Президент України заявив, що Збройні сили України не мають наміру вести будь-яких наступальних дій на Донбасі.

Раніше ми повідомляли, що у Збройних силах України попередили окупантів про загрозу знищення тих, хто ступить на українську землю, попри всю миролюбність.