RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Зеленський просить негайно прийняти Україну до Євросоюзу: що відомо

Президент України Володимир Зеленський попросив європейські країни приєднати Україну за новою спеціальною процедурою до Євросоюзу.

Про це він заявив під час відеозвернення до народу.

“Європейці усвідомлюють, що наші солдати борються за нашу державу, а отже, і за всю Європу. За мир для всіх європейських країн, за життя дітей, за рівноправність, за демократію. І це дає нам повне право зробити таке. Ми звертаємося до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою”, – наголосив Глава держави.

Крім цього, президент України висловив подяку партнерам України за те, що вони поряд з українцями, і в той же час відзначив, що мета України – бути разом з усіма європейцями і, головне, – бути нарівні.

“Я впевнений, що це справедливо. Я впевнений, що ми на це заслуговуємо. Я впевнений, що все це можливо”, – заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, прийняти Україну до Євросоюзу за новою особливою процедурою запропонував прем'єр-міністр Словаччини Едуард Ґегер під час розмови із прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем 27 лютого.

Крім цього, Володимир Зеленський уночі розмовляв на цю тему із Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка раніше заявляла про те, що Україна має стати членом ЄС, аби отримати солідарність інших країн Євроблоку у війні з Росією: "Згодом Україна приєднається до нас. Ця країна - частина нашої сім'ї, одна з нас, і ми хочемо бачити її у Євросоюзі".