RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Успіхи ЗСУ під Києвом та звірства окупантів: карта вторгнення в Україну на вечір 3 березня

Восьму добу триває війна України з Росією. Попри те, що четвер, 3 березня, був важким днем, закінчується він оптимістично.

Про це радник Офісу президента Олексій Арестович повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, під Миколаєвом ЗСУ цілий день ганяли окупантів, поки ті не згрупувалися. Увечері вони з'їхалися під село Піски на сході області, де їх накрили "Градами".

У Херсоні українські військові накрили аеропорт: а там було – близько 1000 військових, 20 гелікоптерів, понад 200 машин. Число тих, хто вижив, уточнюється.

У Гостомелі під Києвом окупанти загрузли у вуличних боях, було розгромлено колону БМД російських десантників, а потім "Градом" накрито їх зосередження. Їхні боєприпаси рвалися так, що в бомбосховищах по сусідству двері заклинило, пише Арестович.

Тим часом у мережі з'являються нові карти вторгнення російських військ. Польський ресурс NewsMap публікує карту з направленням удару ЗСУ під Києвом.

З карт також випливає, що українські військові, Нацгвардія та добровольці з тербатів змогли вибити супротивника з трьох населених пунктів під столицею України – Ірпеня, Бучі та Макарів. Вони помічені насиченим зеленим кольором.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у житловому районі Чернігова жертвами авіаудару окупантів стали понад 30 людей. Центр Харкова також потрапив під ракетний удар російських фашистів.