RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

НАТО може підтримати закриття неба над Україною

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що НАТО обговорить можливе втручання альянсу та створення "закритої" зони над Україною.

Про це повідомляє Financial Times.

Обговорення цього важливого для українців питання відбудеться у п'ятницю під час саміту військового альянсу під керівництвом США.

За словами глави МЗС Іспанії, на саміті обговорюватимуться низка варіантів втручання в ситуацію, зокрема можливе запровадження безпольотної зони над Україною. Водночас, такий захід залишається вкрай малоймовірним.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що напад Росії на українську АЕС у Запоріжжі «лише показує нерозсудливість цієї війни та важливість її припинення».

Столтенберг сказав, що п'ятнична зустріч міністрів закордонних справ військового альянсу на чолі зі США буде використана для "координації та обговорення нашої відповіді на жорстоке вторгнення Росії в Україну, а також його довгострокові наслідки".

Нагадаємо, українські дипломати наразі активно працюють над вирішенням проблеми закриття неба країни від нападів російської авіації з повітря. Поки що Україна називає п'ять варіантів, як захистити країну від агресора.