RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Величезне м'ясорубка перемелює ворога: у Зеленського розповіли про становище на фронті

До кінця дев'ятого дня російського вторгнення в Україну окупанти зазнають серйозних втрат, при цьому українські військові перехоплюють ініціативу та громять ворога.

Про це радник Офісу президента Олексій Арестович повідомляє у Facebook.

Він розповів, де українські військові досягли успіхів.

У Гостомелі спецназ ГУР і 3-й полк ССО разом із місцевою ТрО два дні поспіль полірували російських спецназівців та десантників.

У Миколаєві ЗСУ відбили аеропорт Кульбакіно і відлупцювали колону, яка намагалася зранку обійти місто.

У Перемозі Броварського району під Києвом накрили з повітря 15-ту окрему мотострілецьку бригаду із Самари.

На Ніжинському напрямку три доби тому російське командування почало формувати величезне оперативне об'єднання для наступу на Бровари – Бориспіль. Наразі цього об'єднання нема.

Під Харковом війська окупантів зазнали величезних втрат, частково заплуталися в місцевих байраках, частково - знищені.

У Херсоні – мінімум російських військ. Відновлено зв'язок. Шоу з "...вдячними херсонцями" провалилося.

Запорізька АЕС працює у нормальному режимі.

За словами Арестовича, російське військо заплуталося і частково було знищено у броварських болотах тому, що місцеві жителі ведуть тотальну війну - перекриваючи лісові дороги, уповільнюючи, а то й унеможливлюючи на кілька годин рух колон супротивника. А там уже їх наздоганяє наша артилерія та авіація.

ЗСУ накривають командні пункти противника - російська преса визнала загибель двох старших командирів - включаючи командира 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту, яка допомагала втекти Януковичу та захоплювала Крим.

"До цих полковників і генералів можна сміливо додати нуль і помножити на два. А то і три - судячи з кількості знищених нами командних пунктів", - каже радник ОП.

Він визнав, що важко Харкову, Маріуполю та Охтирці. Але над обійденим і напівоточеним противником Черніговом збивають російські літаки, ходять у хвацькі рейди і збирають полонених під Сумами. Як величезна м'ясорубка перемелює ворога напівоточена Харківщина.

"Все це було зумовлено першого ж дня. Все це прораховано і продумано військовим керівництвом і блискуче реалізується армією", - заявив Арестович.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в районі Баришівки під Києвом окупанти потрапили в пастку і були розгромлені біля мосту через річку Трубіж.